vives

Workshops ICT

Google Sites

Met de online dienst Google Sites maak en publiceer je in een handomdraai je eigen site. In je Google Site kun je o.a. documenten (via Google Docs), kaarten, foto’s van Picasa, presentaties, spreadsheets, gadgets en video’s (YouTube) invoegen.
Lees verder


Glogster

Als je een presentatie of werkstuk gaat maken, kijk dan eens naar de mogelijkheden van het online programma Glogster. Met deze tool maak je in een snel een mooie, interactieve poster (een ‘glog’) waarop je tekst, afbeeldingen, geluid en video kunt combineren.
Lees verder


TimeRime

TimeRime is een online community waar je eenvoudig je eigen tijdlijn kunt maken. Je kunt voor je tijdlijn gebruik maken van afbeeldingen, audio en video. De onderwerpen van de tijdlijnen kunnen betrekking hebben op alles dat in relatie kan worden gebracht tot tijd.
Lees verderAuthorSTREAM

Met authorSTREAM deel je makkelijk je PowerPointpresentaties op het web (of houd ze privé) met behoud van animaties, geluid en video's. AuthorSTREAM Desktop is een gratis plugin voor PowerPoint om afbeeldingen en video's van het web in je presentatie op te nemen en deze te delen op Twitter.


Photosynth

Photosynth kan verbanden tussen foto’s analyseren en in beeld brengen. Veel foto’s, genomen in dezelfde omgeving en aan elkaar geplakt, creëren een 3D omgeving. Zo is het mogelijk om door straten te lopen of vanaf gebouwen te kijken.
Lees verder


Prezi

Prezi is een online tool om presentaties mee te maken. Prezi wordt steeds populairder op internet en wordt al de PowerPoint killer genoemd. Een Prezipresentatie bestaat in feite uit één ‘groot vel papier’ waarop je de presentatie maakt.
Lees verder


EuroClix

Links